Atatürk
IRKÇI VE AYRIMCI SALDIRILARI KINIYOR YETKİLİLERİ SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUZ
Tarih: 12.08.2021 | Okunma Sayısı: 415

BASINA VE KAMUOYUNA 

IRKÇI VE AYRIMCI SALDIRILARI KINIYOR YETKİLİLERİ SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUZ

 
          Basına ve sosyal medyaya yansıyan görüntülerde 10.08.2021 tarihinde Ankara İli Altındağ İlçesi Battalgazi Mahallesi’nde bulunan bir parkta iki grup arasında tartışma yaşanmış, kavgaya dönen olayda yabancı uyruklu kişi tarafından Emirhan YALÇIN ve Ali Yasin GÜLER bıçaklanmıştır. Emirhan YALÇIN  tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir. Olaydan kısa bir süre sonra fail yakalanmıştır.

          Yaşanan bu olay sonrasında mültecilere karşı kasıtlı olarak mülteci düşmanlığı ve nefret körüklenmek suretiyle olaylar provoke edilmektedir. Suça karışan şahısların mülteci olması bahane edilerek hiçbir suçu olmayan masum insanların evleri ve işyerleri yağmalanmış, küçük yaşta çocuklar saldırıya uğramıştır. Yaşanan bireysel olay mülteci avına dönüşmüştür. Mültecilere yönelik bir süredir devam eden kutuplaştırıcı ve ötekileştirici politika bu yaşananlara mahal vermiştir. Olayın mülteci düşmanlığına dönüşmemesi ve suçsuz insanların zarar görmemesi adına tüm halkımızı sağ duyulu davranmaya davet ediyoruz.

          Bu olaylar nedeniyle yaşamını yitirenlere  Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Irkçı ve ayrımcı saldırıların bir an önce son bulması için yetkilileri göreve davet ediyor, tüm failler hakkında derhal etkin ve tarafsız soruşturma yürütülmesini talep ediyoruz.

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. ABDULLAH ÖNCEL
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.