SAĞLIK EMEKÇİLERİNE SALDIRIYA BAROMUZDAN DESTEK
Tarih: 17.12.2018 | Okunma Sayısı: 848

Geçtiğimiz günlerde Mehmet Akif Hastanesinde görevli iç hastalıkları uzmanı Dr. Ebru Kılıç Güneş’e hasta tarafından yapılan saldırı sonrası bütün Sağlık STK’ları bir araya gelerek duruma tepki gösterdiler. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bütün STK’ların katılımı ve Urfa Barosu’nun desteği ile yapılan açıklamada, sağlık çalışanları, sağlıkta şiddetin artık son bulması gerektiğini ve bunun için sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Her gün dayak yemekten bıktıklarını dile getiren sağlık çalışanları, artık işin tepki ve açıklamalarla değil icraatlarsa yürümesi gerektiğini altını çizdi.

Toplanan grupta açıklamada bulunan SES Sendikası Şube Başkanı Eylem Salar,  “sağlıkta şiddet yasasının torba yasasında çıkmayacağını. Torbada sağlık da şiddet yasası değil, torbada sağlık emekçilerine yeni saldırı yasaları çıktı.” Diyerek duruma ve sağlık bakanlığına tepki gösterdi.

‘Şiddet olaylarını değişik biçimlerde yaşıyoruz’

Yine bir hekime şiddet olayıyla karşı karşıyayız diyen Şanlıurfa Tabip odası Başkanı Dr. Ömer Melik “Her gün bu şiddet olaylarını değişik biçimlerde yaşıyoruz. 14.12.2018 saat 16:00 civarında hastaneden evine gitmek için hastanenin otoparkına giden iç hastalıkları uzmanı Dr. Ebru Kılıç Güneş sağlık kuruluna başvuran bir kişi tarafından durdurulmuş sağlık kurulunda neden askerlik için çürük vermediniz diyen şahıs hekim arkadaşımıza saldırmıştır. Yüzüne, karnına ve sırt kısmına darbe alan hekim arkadaşımız etraftakilerin müdahalesi ile saldırgandan kurtulabilmiş ve acil serviste tedavi altına alınmıştır. Saldırgan gözaltına alınmış olup adli süreç STK avukatları tarafından takip edilmektedir.” Diye konuştu

‘Bütün çalışanlara yapılan şiddete karşıyız’

Dr. Ömer Melik “Daha önce ki dönemlerde de sunduğumuz gibi ceza mahkemeleri kanuna tutuklanmanın ertelenmemesi ve diğer kamu görevlerine yapılan şiddete karşı verilen cezaların sağlık çalışanlarına yapılan şiddete de uygulanmasının eklenmesini talep ediyoruz.” İfadelerini kullandı

‘Hep beraber tepkimizi ortaya koymaya davet ediyoruz’

Bütün sağlık çalışanlarına ve kamuoyuna çağrıda bulunan Tabip odası başkanı Melik “Bugün burada yaşanan şiddet olayına ve ülkedeki sağlıkta şiddete karşı Şanlıurfa’da sağlıklı ilgili bütün STK’lar ile beraber Şanlıurfa Tabip Odası, SES, Türk Sağlık Sen, Şanlıurfa aile Hekimleri Derneği ve demokratik hekim girişimi ile beraber kınadığımız belirtiyoruz. Bu nedenle bütün sağlık çalışanlarına ve kamuoyuna buradan çağrı yapıyoruz sağlıkta şiddete karşı hep beraber tepkimizi ortaya koymaya davet ediyoruz. Caydırıcı sağlıkta şiddet yasası talebimizi katılımcı STK’lar olarak buradan tekrarlıyor ve takipçisi olacağımızı yetkili organlara bildiriyoruz.” Diye konuştu.

‘Sağlık da şiddet yasası değil, sağlık emekçilerine yeni saldırı yasaları çıktı’

Yakın zamanda bilindiği üzere meclise sunulan torba yasayla ile ilgili konuşan SES Sendikası Şube Başkanı Eylem Salar “Sağlıkta Şiddet Yasası çıkıyor dediler. Aslında biz biliyorduk sağlıkta şiddet yasasının torba yasasında çıkmayacağını. Torbada sağlık da şiddet yasası değil, torbada sağlık emekçilerine yeni saldırı yasaları çıktı. Torbada çalışma ve eğitim hakkımıza dair yasalar çıktı ama siz torbalarımıza ne doldurursanız doldurun bizim torbalarda direniş var, mücadele ruhu var diyoruz. Yaşatmak ve yaşamak istiyoruz sağlık emekçileri olarak bizler mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi buradan duyuruyoruz ve Dr. Ebru Kılıç Güneş. Arkadaşımızın yanında olacağız.” İfadelerini kullandı.

20.09.2024