Atatürk
TBB BAŞKANI SAĞKAN VE BÖLGE BAROLARINDAN ŞENYAŞAR AİLESİNE DESTEK ZİYARETİ
Tarih: 10.03.2022 | Okunma Sayısı: 326
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağkan, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Bayram ile bölge baro başkanları, 1 yıldır adliye önünde Adalet Nöbeti tutan Şenyaşar Ailesi’ni ziyaret ederek adalet talebine destek oldular. Ziyarette konuşan TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan; “Bugün, eşini ve evlatlarını kaybetmiş bir annenin dört yıldır devam eden adalet çığlığını artık duymayan kimse kalmasın diye buradayız.

Eşini ve iki evladını kaybeden Emine Şenyaşar’ın sesine ses vermek, katliamdan yaralı kurtulan oğlu ile Şanlıurfa Adliyesi önünde başlattığı ve birinci yılını dolduran adalet nöbetinde yalnız olmadıklarını söylemek için buradayız.

Hak arayışını duymazdan gelmek, umursamamak sadece adaletsizliği büyütmeye, vicdanlarda daha büyük yaralar açılmasına neden olur. Bugün de yaşadığımız budur. Karşılıksız kalan adalet arayışı vicdanımızda yaradır.

Şenyaşar ailesi ayrıcalık istemiyor. Bu aile, en temel hak olan yaşama hakkı ihlal edilen canları için adalet istiyor. Suçluların bulunmasını, cezasızlığın sona ermesini istiyor. Kanun önünde eşitlik istiyor, etkin bir soruşturma ve adil bir yargılama ile gerçeğe ulaşılmasını istiyor. Bu ülkenin her bir vatandaşının sahip olduğu hakları istiyor.

Bu adalet arayışında da her zaman olduğu gibi mağdurun yanında olduğumuzu ve herkes için adalet sağlanana kadar mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha tekrar ediyoruz.” dedi.

Şenyaşar Ailesi’nin adalet talebine destek veren TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan’a, TBB YK Üyesi Av. Ali Bayram’a ve Bölge Baro Başkanlarına teşekkür ederiz.

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. ABDULLAH ÖNCEL
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.